A vihar után szombaton még melegebb lesz

Vágólapra másolva!
Délelőtt ismét országszerte megindul a gomolyfelhő-képződés. A felhőkből főként délután az Északi-középhegységben és déli megyékben elszórtan zápor, zivatar is kialakul. A kezdetben változó irányú mérsékelt szél délnyugatira fordul, többfelé megélénkül, az ország északkeleti részén néhol meg is erősödik.
Vágólapra másolva!

Zivatarok környezetében átmeneti viharos szélre (60-75 km/h) is számítani lehet, amit egy-egy helyen jégeső is kísérhet. A hőmérséklet csúcsértéke 31 és 36 fok között valószínű. Késő estére 24 és 29 fok közé hűl le a levegő.

Figyelmeztetés péntekre Forrás: met.hu

Az országos tiszti főorvos a tartós kánikula miatt péntektől hétfő délután 4 óráig hőségriadót rendelt el. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a fővárosra és tizenkét megyére adta ki legmagasabb fokú piros figyelmeztetését, hét keleti megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Figyelmeztetés szombatra Forrás: met.hu

Tovább fokozódik a hőség: csaknem mindenütt 25 fok fölött lesz a napi középérték, az ország nyugati, délnyugati felén a 27 fokot is sokfelé elérheti. A kánikula folytatódik a hét végén és a jövő hét elején is.