Végkielégítése miatt feljelentették a fideszes politikust

2015.07.17. 13:57

Csalás és hűtlen kezelés miatt tett feljelentést az Együtt a volt nyírbogáti polgármester több mint hárommilliós végkielégítése miatt. A fideszes országgyűlési képviselőnek az új polgármester - aki a felesége - engedélyezte az összeget, a kormányhivatal szerint jogszerűen. 

Feljelentést tett az Együtt Simon Miklós volt nyírbogáti polgármester, jelenlegi országgyűlési képviselő végkielégítése ügyében.

Csalás és hűtlen kezelés?

Költségvetési csalás és hűtlen kezelés miatt tett feljelentést Pataki Márton, az Együtt elnökségi tagja, amiatt, hogy Simon Miklós több mint hárommillió forintnyi végkielégítést vett fel Nyírbogát önkormányzatától, miután távozott polgármesteri posztjáról, de országgyűlési képviselő maradt.

A pénzt felesége indítványára ítélte meg számára az önkormányzat, aki a település jelenlegi polgármestere. Az Együtt a feljelentés mellett arra is felszólította Simon Miklóst, hogy fizesse vissza a szerintük törvénytelenül felvett végkielégítést.

Jogsértő vs. törvényes

Az Együtt szerint az előző ciklus önkormányzati tisztségviselőire vonatkozó törvény alapján egyértelmű: nem jogosult végkielégítésre az a távozó polgármester, aki országgyűlési képviselő. Ezért az ellenzéki párt szerint Simon kifizetése bűncselekmény volt, ezzel kár érte az önkormányzatot.

Amint arról az Origo beszámolt, a megyei kormányhivatal viszont nem találta törvénysértőnek a nyírbogáti önkormányzat döntését, amellyel végkielégítést és szabadságmegváltást szavazott meg a települést 2001-2014 között vezető Simonnak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK