A csalódott fideszesekre építene az LMP

2015.07.18. 16:13

Újraválasztották a küldöttek az LMP tisztújító kongresszusán a párt két eddigi társelnökét, Schiffer Andrást és Szél Bernadettet. Más nem is indult a tisztségért. Schiffer megújuló Magyarországról beszélt, Szél pedig célul tűzte ki a csalódott fideszesek szolgálatát.

Újraválasztották az LMP két társelnökét, Schiffer Andrást és Szél Bernadettet, valamint Vida Attila elnökségi titkárt a párt szombati, tisztújító kongresszusán. A társelnöki posztért csak Schiffer és Szél indultak. Az eseményen megválasztották a kilenctagú elnökséget is. 

Volt fideszes az elnökségben 

Az LMP elnökségébe újra bekerült Keresztes László Lóránt és Gertsmár Ferenc önkormányzati képviselő, valamint Lengyel Szilvia volt parlamenti képviselő. A testület új tagja a trafikbotrányt kirobbantó volt fideszes politikus, Hadházy Ákos, az LMP központi irodáját vezető Gál József, valamint Ferenczi István kispesti önkormányzati képviselő. Az elnökség mandátuma másfél évre szól.

Szél Bernadett és Schiffer András, az LMP újraválasztott két társelnökeiForrás: MTI/Máthé Zoltán

A szavazás után Schiffer András szerint a következő másfél év feladata, hogy 2017-re mind a 106 egyéni választókerületbe elvigyék egy megújuló Magyarország hírét. Szél Bernadett pedig arról beszélt, hogy az elmúlt 25 évben kormányzó "rendszerpártok kora leáldozott". Az LMP elnökségének szerinte az a feladata, bebizonyítsa: a Fidesznek nem a Jobbik az alternatívája.

Bástyák és csalódottak

Céljaik közé sorolta Szél Bernadett a hálózatépítést, hogy pártjuknak országszerte legyenek olyan "bástyái", amelyekre biztosan tudnak támaszkodni. Az újraválasztott társelnök elmondta, a pártot azok szolgálatába akarják állítani, akikről a Fidesz lemondott.

Szél Bernadett szerint azon választók felé kell nyitni, akikről a Fidesz lemondottFotó: Polyák Attila - Origo

Példaként említette Szél Bernadett az egészségügyi, a szociális és a bölcsődei dolgozókat, a pedagógusokat, a kis- és közepes vállalkozókat, a jogaiktól megfosztott munkavállalókat, a családi vállalkozókat és a külföldre kényszerülőket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK