Baptisták: a menekültek többsége nem kér segítséget

menekült migráns illegális határátkelő határrendészet ásotthalom menekült migráns illegális határátkelő határrendészet ásotthalom
menekült riport a magyar-szerb határon
Vágólapra másolva!
Az utazók többsége, mintegy 80-90 százaléka 18-35 év közötti, pénzzel és kommunikációs eszközökkel felszerelt fiatal, aki nem kér és nem fogad el segítséget a Baptista Szeretetszolgálat szerint.
Vágólapra másolva!

Nem szükséghelyzet

Szenczy Sándor lelkész a Magyar Hírlap hétfői számában kifejti: a professzionális segélyszervezetek óvatosak, mivel nem szükséghelyzettel állnak szemben. Hozzátette ugyanakkor, hogy természetesen segítenek a nehéz helyzetben lévőkön, elsősorban a gyerekeken, a nőkön, az idős embereken, ha szükséges.

Menekültek Ásotthalomnál Fotó: Bielik István - Origo

A hatóságok tudják kezelni

Legutóbbi, kiskunhalasi látogatásának tapasztalatai alapján úgy nyilatkozott, hogy a hatóságok képesek kezelni a kialakult helyzetet.

Kevés kiegészítő segítségre van csak szükségük, ezért feleslegesnek látják "pesztrálni" az eddig legalább három-öt országon keresztül Magyarországra érkezőket.

Elmondta: az "igazi" menekültek közül száztízet látnak el naponta, a szeretetszolgálat több évtizede együttműködik a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatallal ilyen ügyekben.