Tömeges rosszullét egy sopronkövesdi üzemben

2015.07.21. 16:06

Többen rosszul lettek egy sopronkövesdi üzemben. Úgy tudjuk, hőségben dolgoztak az emberek, és a szellőztetés nem volt megoldva.

13 ember lett rosszul az Autoliv Kft. sopronkövesdi üzemében. Az autóbiztonsági berendezéseket gyártó üzemben 200-an dolgoztak.40-50 fokos hőségben végezték a munkát az alkalmazottak, nem csoda, hogy rosszul lettek, mondták a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon. A tömeges rosszullét a szellőztetés hiánya miatt történhetett.

Az Autoliv Kft. üzeme SopronkövesdenForrás: hirado.hu

Az Országos Mentőszolgálatnál az mondták az Origónak, hogy hat mentőautó vonult a sopronkövesdi gyárhoz.13 embert vittek kórházba, mert szédült, és rosszul érezte magát.

A helyszínen lévő ügyeletes orvos szén-monoxid-mérgezésre gyanakodott, ezért riasztották a Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelmet is. Ruskáné Takács Anita tűzoltó főhadnagy az Origónak azt mondta, a kollegái nem mértek veszélyes szén-monoxid-koncentrációt. Viszont az üzemben nagyon nagy hőség volt, és a szellőztetés nem volt megoldott.

A kisalfold.hu azt írja, a gyár vezetősége a mai nap folyamán azonnal elrendelte a csarnokok hűtésének megterveztetését és installálását.