A Tiszába fulladt egy menekült

2015.07.21. 11:14

Alkalmi hídon kelnek át a menekültek a Lúdvári-csatornánál, ketten vasárnap az iszapos vízbe estek. Egyikük a Tiszába sodródott, majd elmerült. A szegedi vízimentőknek megálljt parancsoltak a szerbek, a vízben elmerült migránst nem kereshették a határon túl.

A Szegedtől nem messze lévő töltésen vasárnap két menekült a folyóba esett. Egyiküket sikerült kimenteni, a másikat nem - írja a Délmagyar.hu.

A Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat helyszínre riasztott egységeit a szerbek nem engedték be Szerbiába. 

Nincs meg a holttest

A szerb Blic azt írta a migránstragédiáról, hogy a férfi átjutott Magyarország területére, és amikor a magyar határrendészet meglátta őt, elindultak felé – mivel nem volt hova mennie, beugrott a folyóba. Fáradt és kimerült volt, ezért nem volt ereje átúszni a szerbiai partra, így belefulladt a Tiszába a magyar határőrök szeme láttára, akik mozdulatlanul álltak a magyarországi parton.”  

A Blic vádjaira a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság azt felelte, a magyar rendőrség a tőle elvárható módon járt el: a vízbe esett férfi láttán értesítették a vízimentőket, valamint az esetről tájékoztatták a szerbeket, akik azt ígérték, rendőröket vezényelnek a helyszínre.

Építik a tesztkerítést Mórahalom külterületénFotó: Szabó Gábor - Origo

A szerb hatóság egyelőre nem adott tájékoztatást arról, hogy megtalálták-e a férfit – tette hozzá Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivő.