Csalás miatt nyomoznak a felfüggesztett rendőrségi szóvivő ellen

Vágólapra másolva!
Az Origo értesülése szerint a Központi Nyomozó Főügyészség elrendelte a nyomozást Notthoff Ingrid, felfüggesztett Zala megyei rendőrségi szóvivő ellen.
Vágólapra másolva!

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője arról tájékoztatott, hogy szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás miatt indult nyomozás a rendőr őrnagy ellen. Az ügyészség egyelőre nem gyanúsította meg a Zala megyei rendőrségi szóvivőt, csak nyomoznak ellene. A szabálysértési értékhatár 50 ezer forint, tehát ennél kisebb összeggel volt elszámolási problémája a szóvivőnek.

Működött a belső kontroll

Amint arról az Origo beszámolt, a belső kontroll rendszer által felfedett elszámolási szabálytalanságok miatt hétfőn függesztették fel a Zala megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjét, Nothoff Ingrid őrnagyot. Nem sikkasztásról és nagyságrendileg sem milliós összegről van szó - mondta Sipos Gyula, a Zala megyei Rendőr-főkapitányság vezetője. A belső kontroll rendszer az elmúlt időszak utazási költségtérítéseinek szabályosságát vizsgálta, eközben bukkantak szabálytalanságokra.