Mórahalom polgármestere szerint sokszor agresszívek a migránsok

Kerítés építés, Hende Csaba Honvédelmi miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő, Mórahalom külterületén,
kerítés építés sajtótájékoztató, Mórahalom külterületén, ahol 150 Kerítésépítés sajtótájékoztató. 2015 július 16-án Mórahalom külterületén, 150 méteres tesztkerítést állít a honvédség a menekültáradat megállítására.
Vágólapra másolva!
A megerősített rendőri jelenlétnek és a Mórahalmon működő polgárőrségnek, civil közvédelmi egyesületeknek köszönhetően a település belsejében csökkent a bevándorlók jelenléte, de a tanyákon élők még mindig erősen érzik a migrációs nyomást - mondta Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere csütörtök reggel.
Vágólapra másolva!

Kicsúcsosodott a probléma

Az M1 aktuális csatornán a település fideszes vezetője közölte: most is naponta 1300-1400 migráns vonul át Mórahalmon. Nyár van, fizikai szükségleteik vannak, ételt, italt kérnek - sorolta Nógrádi Zoltán, hozzátéve:

sokszor több százan fordulnak meg a tanyákon.

Elmondta: a nagy számban érkező bevándorlók már korábban is okoztak nehézségeket, de az utóbbi időben "kicsúcsosodott" ez a probléma.

Nógrádi Zoltán szerint a tanyákon nagy a nyomás Forrás: MTI/Németh György

Sokszor agresszívek

Nógrádi Zoltán szerint a határzár építésének hírére "belendült az embercsempész üzletág", s most igyekeznek minél több embert "átpréselni" a zöldhatáron. Hozzátette,

az utóbbi időben érkező tömegek kevésbé együttműködőek, sokszor agresszívek, s nehezebb megértetni velük, hogy mik a szabályok.

Mórahalom külterületén tesztkerítést állít a honvédség a menekültáradat megállítására Fotó: Szabó Gábor - Origo

Mórahalmon azt remélik, hogy ha megépül a kerítés, akkor ismét nyugodtabb lesz a helyzet a településen - mondta Nógrádi Zoltán. A magyar-szerb határon múlt szombaton készült el az ideiglenes biztonsági határzár 175 méteres mórahalmi mintaszakasza.