Ellenálltak a győri vonaton utazó menekültek

Budapest, 2015. július 24.
Migránsokat szállítanak le rendőrök egy Münchenbe tartó személyvonatról a győri vasútállomáson 2015. július 24-én hajnalban.
MTI Fotó: Krizsán Csaba
Budapest, 2015. július 24. Migránsokat szállítanak le rendőrök egy Münchenbe tartó személyvonatról a győri vasútállomáson 2015. július 24-én hajnalban. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Összesen 145 menekültet állítottak elő éjjel a győri rendőrök, köztük gyerekeket is. Egy kisebb csoport ellenállt. A Párbeszéd Magyarországért feljelentést tesz azoknak a menekülteknek az ügyében, akikre rázárták a vasúti szerelvény ajtaját.
Vágólapra másolva!

Még a szék alatt is menekültek voltak az egyik éjszakai nemzetközi gyorsvonaton – írja a Kisalföld. A lap szerint a rendőrök nem sokkal éjfél előtt érkeztek a győri vasútállomásra. Igazoltatták a menekülteket, de egy kisebb csoport ellenállt. Végül őket is meggyőzték, és leszálltak a vonatról.

Menekültek a győri vasútállomáson Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Csaknem 150 menekültet, köztük családokat, gyerekeket állítottak elő. A vonat továbbment, a menekülteket tiltott határátlépés miatt állították elő.

Feljelentést tesz a PM

A Párbeszéd Magyarországért pénteken közölte: feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, miután a Népszabadságban megjelent hírek szerint

a MÁV vasúti szerelvényein utazó menekültekre rázárták a vagonok ajtaját.

A tett kimeríti a személyi szabadság megsértése bűntettet, ami öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, hiszen a vonaton védekezésre képtelen gyermekek is utaztak - olvasható a párt közleményében.