Több mint ezerháromszáz határsértő Csongrád megyében

Vágólapra másolva!
1310 határsértőt,  köztük 264 gyermeket tartóztattak föl a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén pénteken.
Vágólapra másolva!

1310 határsértőt, köztük 264 gyermeket tartóztattak föl a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén pénteken.

Szenti Szabolcs, a megyei rendőrség szóvivője azt mondta, hogy a legnagyobb csoportot hajnalban Ásotthalom külterületén fogták el, ott 50 szír, 59 afgán, 10 pakisztáni, 9 bangladesi és 7 indiai állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt.

Embercsempész taxist fogtak

Hat szír állampolgárt szállított egy taxis, akit embercsempészés miatt vettek őrizetbe a zalai rendőrök. A rendőrséget telefonon hívta valaki azzal, hogy csütörtök éjszaka egy taxival menekültek érkeztek Becsehelyre.

A rendőrök öt olyan sofőrrel szemben is intézkedtek Szegeden és Mórahalmon, akik határsértőket szállítottak a főváros felé. Ellenük jogellenes tartózkodás elősegítése vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A határsértők ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.