Történelmi, nem revizionista Orbán jelvényes fotója

Orbán viktor
Vágólapra másolva!
Történelmi jelképek szerepelnek a kormányfő közösségi oldalára feltöltött fotókon - ezt válaszolta a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a miniszterelnök bálványosi napjáról a Facebookra feltett fotókat kifogásoló bukaresti bírálatokra. A román külügyminisztérium szerint revizionista jelképekről van szó.
Vágólapra másolva!

Nagy-Magyarország, székely zászló

Mint azt az Origo hírportál az elsők között megírta, a bálványosi szabadegyetem zárónapján, a kormányfő előadásának napján Orbán Viktor Facebook-oldalára hangulatképeket töltöttek fel Számunkra a tét ma már Európa címmel az erdélyi rendezvényről.

Ez a fotó verte ki a biztosítékot Bukarestben Forrás: Origo

Az egyik felvétel egy jelvényárus portékáit ábrázolja, köztük

Nagy-Magyarország térképét ábrázoló kitűzőket, székely és árpádsávos zászlókat formázó jelvényeket.

Bukarest revizionizmusról beszél

A román külügy ezt revizionista jelképek népszerűsítéseként értékelte, és elfogadhatatlannak nevezte. Szintén a Facebookon közzétett bejegyzésében a román külügyi tárca így fogalmaz: "Sajnos alig egy nappal azt követően, hogy a pragmatizmus és a hatékony román-magyar kapcsolatok mellett emelt szót, a magyar miniszterelnök Nagy-Magyarország- és Székelyföld-jelképeket tartalmazó képeket jelentetett meg Facebook-oldalán".

Középpontban a migráció

Orbán Viktor bálványosi előadásának középpontjában egyébként az illegális bevándorlók ügye állt. A kormányfő egyebek között arról beszélt, hogy az Európai Unió láthatóan nem tudja kezelni ezt a helyzetet, a kormány nemzeti konzultációjára adott válaszokból pedig számára egyértelműen az derül ki, hogy a magyarok nem kérnek az illegális bevándorlókból.