A migránsok már Budapest közepén sátraznak

Józsefváros migráns
Vágólapra másolva!
Hetek óta járőröznek a rendőrök és a közterület-felügyelők a Józsefvárosban, mert állítólag sok volt a panasz a városrészben csoportosuló bevándorlókra. Most közösen fel is számolták a migránsok sátortáborát a II. János Pál pápa téren.
Vágólapra másolva!

Sátrat vertek a bevándorlók a fővárosban, a Keleti pályaudvarhoz közeli II. János Pál pápa téren, de az átmeneti hajlékokat a józsefvárosi közterület-felügyelők a VIII. kerületi rendőrökkel együtt eltávolították.

Igazoltattak, sátrat bontottak

Negyven embert igazoltattak az együtt járőröző közterület-felügyelők és rendőrök a VIII. kerületben, valamint felszámolták a Keleti pályaudvarhoz közel eső II. János Pál pápa téren azokat a sátrakat, amelyeket a migránsok vertek fel a füvön – adta hírül honlapján az önkormányzat.

Menekülteket igazoltatnak a II. János Pál pápa téren Forrás: jozsefvaros.hu

Azt írták, hogy még múlt pénteken négy sátrat bontottak el. A portálnak a helyi közterület-felügyelet vezetője, Bajusz Ferenc azt is elmondta, hogy

folyamatos, közös, fokozott ellenőrzéseket tartanak a II. János Pál pápa tér mellett a kerület más pontjain is.

Júniusban indultak járőrözni

MInt arról az Origo is beszámolt, részeges, hangoskodó bevándorlókat keresnek a józsefvárosi hatóságok, ha kell, kávézókban is igazoltatják őket. Az ellenőrzés egy hónappal az indulása után beszámolónk szerint inkább tűnt elrettentő akciónak, komoly eredményeket addig nem hozott.

Azt írtuk, bár a kerület a lakók védelmét emlegeti, az akció egyelőre inkább tűnik erődemonstrációnak: a "bevándorlóvadászok" az első egy hónapban – június közepétől július közepéig – 68, zömében afgán, szír és román bevándorlót igazoltattak.

Közülük csak két személy ellen indítottak szabálysértési eljárást, mert közterületen ittak, a bírságot pedig valószínűleg a státuszuk miatt sem hajthatják be rajtuk.