Facebookon hálálkodik a lány, akibe belecsapott a villám

2015.07.28. 15:31

Kiengedték a kórházból azt a 21 éves lányt, akit a barátja mentett ki a Balatonból, miután villám csapott a vízbe. A lány a Facebookon köszönte meg, hogy megmentették. 

„Szavakkal leírni sem lehet, hogy mennyire hálás vagyok annak a két rezidens orvosnak, akik tegnap Vonyarcvashegyen strandoltak, a vonyarcvashegyi vízi mentőknek és a barátomnak, Horváth Szabolcsnak, hogy megmentették az életemet. Valamint hálával tartozom a keszthelyi mentőknek, hogy stabilizálták az állapotomat,  és a keszthelyi intenzív osztály orvosainak és ápolóinak! Köszönöm, hogy ennyien gondoltok rám, és aggódtok értem! – írta a közösségi portálon még a kórházból az a fiatal lány, aki éppen akkor fürdött a Balatonban, akikor a vízbe csapott a villám. 

A baleset a vonyarcvashegyi strandon történt, még a múlt heti vihar idején.  Korábban megírtuk, hogy a strandról öt embert vittek a keszthelyi kórházba, ketten súlyosan, hárman könnyebben sérültek. 

Villámlás Budapest felettForrás: Olvasói fotó

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője, Tar Mihály akkor azt mondta, hogy a villámcsapás után egy 21 éves lányt életfunkciók nélkül hozott ki a vízből a barátja. A lány sikeres újraélesztésében a vízi mentők mellett két közelben tartózkodó orvostanhallgató is segített. 

A lány szülei a Kisalföld.hu-nak azt mondták, hogy már jobban van, de az orvosok szerint sok pihenésre van még szüksége, és teljesen fel fog épülni. 

Úgy tudjuk, hogy a lány kedden hazamehetett a keszthelyi kórházból.  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK