Megerősítenék az osztrák-magyar határ védelmét

2015.07.28. 21:54

Megerősítené az osztrák-magyar határ védelmét az osztrák belügyminisztérium és az igazságügyi minisztérium. Az intézkedés része a hatóságok által az embercsempészet ellen meghatározott ötpontos programtervnek. 

A határkontroll mellett a Magyarországról érkező vonatok ellenőrzése, a nyomozók számának növelése, a csempészek büntetésének szigorítása és speciális szakértő ügyészek alkalmazása szerepel a tervezett intézkedések között - értesült a Kronen Zeitung című osztrák lap online kiadása. 

Közös ellenőrzés

Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter közölte, hogy további határbiztosító ellenőrzésre van szükség. Sajtóhírek szerint

a belügyminisztérium tárgyal Magyarországgal az Ausztriába érkező vonatok ellenőrzéséről.

Rendőrök őrzik a határsértőketForrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A belügyminisztérium közlése szerint az osztrák és a magyar rendőrség közösen fogja a vonatokat és az érintett magyarországi pályaudvarokat ellenőrizni, így megakadályozhatják, hogy az illegálisan utazók Ausztriába menjenek tovább. 

Gondot okoz az embercsempészet

Úgy tudni, az csempészek fejenként két- és nyolcezer euró, átszámítva 600 ezer és 2,4 millió forint közötti összegért szállítják a bevándorlókat. Ausztriában az utóbbi hetekben több embercsempészt és általuk veszélyes körülmények között utaztatott embert tartóztattak fel. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK