Majdnem tragédiával ért véget a reggeli horgászat

Villám csapott a Balatonba – többen megsérültek news
Vágólapra másolva!
A viharjelzés ellenére horgászni ment két férfi Fonyód közelében, végül a rendőrök és a vízimentők húzták partra őket.
Vágólapra másolva!

Két horgásszal a Balatonba borult egy csónak a fonyód-bélatelepi strand közelében, a férfiakat a vízirendőrök és a vízimentők mentették ki - közölte Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője.

A baleset háromnegyed nyolckor történt, a horgászoknak nagy szerencséjük volt: az ügyeletes vízimentő még nem volt szolgálatban, de már a helyszínen volt. Látta, hogy a parttól 200 méterre felborul a csónak. A vízimentők végül a rendőrök segítségét is kérték, mert az ő hajóik közelebb voltak a vízbe borult csónakhoz. Ezen a részen a déli parton két, két és fél méter mély a víz.

Az egyik bajba jutott férfi egy stég lábába kapaszkodva tartotta magát, őt a vízirendőrök a hajójukba emelték, úgy vitték ki a partra. A másik horgászért a vízimentő ment be úszva, és kihúzta a vízből.

A 70 év körüli horgászoknak végül az ijedtségen kívül nem esett bajuk. A baleset idején a környéken másodfokú viharjelzés volt érvényben.

Figyelni kell a viharjelzést, mert könnyen baj lehet! Forrás: MTI/Lakatos Péter

Szombaton összesen 21 ember életét mentették meg a rendőrök, a vízimentők és önzetlen hajósok a Balatonnál. Akkor a vihar miatt kerültek bajba az emberek. Sokan akkor is felelőtlenek voltak: noha lehetett tudni, hogy jön a rossz idő, sokan maradtak a vízben. Előfordult, hogy felelőtlen hajósok a tudásukat és a hajók képességeit túlértékelve járművükkel felborultak, elsüllyedtek, vagy egyszerűen a rendkívül erős szél a nagy hullámokkal együtt lesodorta a fedélzetről az utasokat.