Vágólapra másolva!
Megoperálta magát egy nagyatádi rokkantnyugdíjas, mert akkora fájdalmai voltak, hogy nem bírta kivárni a hosszú kórházi várólistát. Seres István másfél hónapja érezte először, hogy a jobb lábán egy ér ujjnyi vastagon kitágult, lüktetett.
Vágólapra másolva!

„Azt éreztem, hogy pang a vérellátásom, megdagadt a lábam, égő fájdalom kínzott. A háziorvosom beutalót adott, de a kaposvári kórház érsebészetén nem akartak fogadni, azt mondták, hogy szeptemberre menjek vissza.

Én azonban attól féltem, hogy egy vérrög képződött, ami eljuthat a tüdőmbe, a szívembe, és kiolthatja az életem.

Attól is tartottam, hogy a lábam nem kap elég vért, elhal, és amputálni kell majd. Bementem az igazgatóhelyetteshez, elmondtam neki a kételyeimet. Ő elintézte, hogy soron kívül fogadjanak az érsebészeten. Végül augusztus 19-ére rendeltek vissza ultrahangra” – mondta Seres István.

A Sonline.hu tudósítása szerint mindez június közepén történt, a férfinak azonban július végén már olyan fájdalmai voltak, hogy nem bírta tovább.

Három éve a hasfalából kilenc vérrögöt szedtek ki a sebészek, akkor megfigyelte, hogyan zajlik egy ilyen műtét.

Fájt, de kibírta

„Jóddal, borotvaszesszel sterilizáltam egy szikét, fertőtlenítettem a lábam is, amelyet elszorítottam combtőnél és térdnél, ha túl nagy lenne a vérzés, kötszerpólyákat is odakészítettem. Ezután egy injekciós tűvel kiszívtam a vért a lábamból.

Óriási fájdalmaim voltak, de kibírtam.

Az eredmény engem igazolt, mert egy centi vastag, 6-7 milliméter hosszú vérrögöt sikerült eltávolítanom a szervezetemből” – állította a rokkantnyugdíjas.

Azóta nem dagad a lába, ám a műtéti terület begyulladt, a nyirokcsomói megnagyobbodtak, de ez szerinte el fog múlni. A nagyatádi kórházba ment kontrollra, ahol megállapították, hogy helyreállt a lába vérellátása. Seres Istvánnak nincs egészségügyi képzettsége és gyakorlata, azt mondta, hogy az állandó fájdalom miatt szánta rá magát a műtétre.