Munkanélküliekkel építtetik a határzárat

Vágólapra másolva!
Egyelőre 490 munkanélküli kapott behívót, akik az eligazítást követően orvosi vizsgálaton estek át. Aki egészségesnek bizonyult arra, hogy a szerb-magyar határzárnál dolgozzon, annak vállalnia kell a munkát, különben elesik a havi 22 ezer 800 forintos foglalkoztatást helyettesítő támogatástól.
Vágólapra másolva!

Csongrád megye szerte 490 regisztrált munkanélkülinek küldtek ki az elmúlt napokban levelet, hogy csütörtökön 9 órától fél órás turnusokban jelenjenek meg a Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályán a szegedi megyeházán - írta meg a Délmagyar.

Az értesítésben csak az állt, hogy képzettségüknek megfelelő munkát sikerült találni nekik. Az értesítettek kizárólag férfiak voltak, akik a megyeházán szembesültek azzal, hogy munkájukra a 175 kilométer hosszú, magyar-szerb határon jövő hétfőtől épülő kerítésnél van szükség.

Ha valaki alkalmassága ellenére nem vállalja el a munkát a határzárnál, kizárják a rendszerből, és a jövőben a 22 ezer 800 forintos foglalkoztatást helyettesítő támogatástól is elesik.

A honvédség felkészült

A teljes 175 kilométeres kerítés november 30-ára készül el - mondta korábban Hende Csaba honvédelmi miniszter. Szerinte a honvédség felkészült a feladatra. A munkát 10-12 szakaszon kezdik meg.

Összesen 8900-an vesznek majd részt a munkálatokban.

A honvédelmi miniszter azt mondta, hogy a pontos nyomvonalat még nem jelölték ki, ezt a hadsereg geoinformatikai munkacsoportja végzi.