A migránsok állítják, tanulóautóban csempészték át őket a határon

2015.07.31. 23:21

Három villogő rendőrautó zárt körbe egy fekete BMW tipusú tanulóautót Szegeden. Migránsok egy csoportja ugyanis azt állította, hogy a Lele Autósiskola egyik gépkocsijában jutottak át a határon 500 euróért. Az oktatót és a tanulóvezetőt kihallgatták, és a menekülteket is bevitték a kapitányságra. 


Az tanulóautó belső terét és a tanulóvezető lány táskáját is átkutatták a rendőrök Szegeden, amikor három rendőrautó körbe vette a Lele Autósiskola BMW-jét. Az átvizsgálás után

a tanulót és az oktatót is külön rendőrautóba ültették, majd a Szegedi Rendőrkapitányságra szállították - írja a Délmagyar.hu, ahol fotókat is talál az esetről. 

Rendőrök őrzik a határsértőket, akiket a Tisza árterében, Szeged közelében fogtak elForrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A tanulóautóra mutattak

Előzőleg a rendőrök egy megállítottak egy autót, amiben öt afgán utazott. Jogszerű magyarországi tartózkodásukat azonban nem tudták igazolni. Az intézkedés ideje alatt az illegális bevándorlók azt mondták, hogy az éppen akkor mellettük elhaladó tanulóautóban ülőknek fizettek 500 eurót azért, hogy átjussanak a határon. Ezután állították meg a rendőrök a kocsit.

Az oktatót és a tanulóvezetőt tanúként hallgatták ki, velük szemben bűncselekmény gyanúja nem merült fel. Lele Attila, az autósiskola vezetője a hírportálnak azt mondta,

valószínűleg találomra mutattak rá a kocsikjukra,

szerinte, ha valaki más hajt el ott, akkor arra az autóra böktek volna rá a migránsok.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK