Aligátorteknőst találtak Törökbálinton

2015.08.01. 22:18

Egy kifejlett nőstény aligátorteknőst találtak szombaton a törökbálinti erdőben. A veszélyes hüllőt befogták, és a veresegyházi medveotthonban helyezik majd el.

Kutyasétáltatás közben bukkantak rá

Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga elnöke elmondta, hogy az állatot egy kutyasétáltató nő találta meg egy hústároló rekeszben, magára hagyva. A mintegy 20 kilogrammos, 30 centiméter hosszú páncélzatú állat rossz állapotban volt. 

Medveotthonba kerül

Befogása után szakorvosi ellátást kapott, és a veresegyházi medveotthonban helyezik majd el, ahol már hat – a természetben befogott - társa várja. Szilágyi István kiemelte, hogy az Amerikában őshonos aligátorteknős különösen veszélyes invazív faj. Nagyon agresszív, harapása roppant erős, de fertőzést is okozhat mint dögöt is elfogyasztó állat"  – mutatott rá a szakember. Hozzátette, hogy az aligátorteknős tartása büntetendő, és több millió forintos szabálysértési büntetést is vonhat maga után.

AligátorteknősForrás: Origo

Nem tipikus házi kedvenc

Szilágyi István megjegyezte, hogy a medveotthon a következő időszakban különösen nagy súlyt fektet majd az oktatásra, nevelésre, hogy felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy az aligátorteknős nem tartható házi kedvencként.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK