Papírvágó késsel rabolták ki társukat a menekültek Debrecenben

debreceni menekülttábor
Debrecen, 2015. június 25. Szögesdrót a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal debreceni befogadó állomásának épületei körül 2015. június 25-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Vádat emeltek a debreceni menekülttábor négy lakója ellen, akik kenyérvágó késsel megfenyegették egyik társukat, és erőszakkal elvettek tőle 1300 eurót.
Vágólapra másolva!

Levetkőztették, megütötték

Az egy fiatalkorú és három felnőtt korú menekült erőszakkal tuszkolták be társukat az egyik szobába, ahol a papírvágó késsel megfenyegetve levetkőztették, megütötték és elvették tőle a pénzét - ismertette Pocsai Edit, hajdú-bihari főügyész hétfőn.

A pénz nagy része meglett

A rablással megszerzett 1300 euróból 800 eurót sikerült a nyomozás során az egyik vádlottól lefoglalni, így a bűncselekménnyel okozott kár részben megtérült - tette hozzá a főügyész, aki közölte azt is, hogy mind a négy vádlott előzetes letartóztatásban várja a Debreceni Járásbíróságon folytatódó eljárást.

Szögesdrót a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal debreceni befogadó állomásának épületei körül Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Egyikük fiatalkorú

A Debreceni Járási Ügyészség a vádiratában a felnőtt korú vádlottaknak fegyházbüntetést, a fiatalkorú társuknak pedig javítóintézeti nevelést indítványozott a felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntettének minősülő cselekmény miatt, ami 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.