Nem emeltek vádat Suchman Tamás ellen

2015.08.03. 15:33

Elhalasztották a vádemelést Suchman Tamás ellen. A volt szocialista minisztert párttársa jelentette fel, mert tavaly megrongálta választási pultját a marcali piacon. 

Egészségügyi okok és kedvező magatartása miatt miatt elhalasztotta az ügyészség a Suchman Tamás elleni vádemelést. Az Index szerint a korábbi szocialista minisztert pártfogói felügyelet alá helyezik.

Suchman Tamás ellen egyelőre nem emeltek vádatForrás: MTI/Ujvári Sándor

Megrongálta a pultot

Suchman Tamás ellen saját Somogy megyei párttársa tett büntető feljelentést, miután a politikus tavaly szeptemberben megrongálta a párt kitelepülős pultját, és fizikailag megfenyegette az aláírásokat gyűjtő szocialistákat.

Hajrán Dávid, az MSZP Somogy megyei listájának harmadik helyezettje az Origónak elmondta, hogy a marcali piacon gyűjtöttek támogató aláírásokat, amikor Suchman rátámadt. Elmondása szerint az aláírásgyűjtő pult nem törött össze, hanem a felső része szakadt le, ami miatt az egész szerkezet megrongálódott. Suchman feleségének a közbelépésén múlott, hogy nem lett nagyobb baj – tette hozzá.

Egy év halasztás

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség egy éves vádemelési halasztást adott Suchman Tamásnak. Az ügyészség szerint a döntésnél rendkívüli enyhítő körülményként figyelembe vették Suchman egészségi állapotát.