Házába fogadta a menekülteket a német politikus

2015.08.04. 13:40

Befogadott a házába két eritreai menekültet egy német parlamenti képviselő. A kereszténydemokrata párt tagja, Martin Patzelt a két fiatalnak munkát is próbál találni. 

Otthonába fogadott két eritreai menekültet egy német kereszténydemokrata képviselő. Martin Patzelt egy hónapja egy katolikus templomban találkozott a 19 éves Habennel és a 24 éves Awettel. Nem sokkal később felajánlotta nekik, hogy lakjanak a Frankfurt közeli családi házában.  Az eritreai fiatalok azóta a felső szinten, Patzelt legidősebb fiával laknak együtt - írta a Die Welt.

Munkát is talált

A képviselő megkereste a helyi vállalatokat is, hogy segítsenek munkát találni a fiúknak. Mint mondta, nem volt könnyű dolga, mert sokan tartottak attól, hogy a menekültek nem tudnak jól németül, és gondjuk lesz a beilleszkedéssel. A kezdeti nehézségek ellenére az egyik fiú a helyi önkormányzatnál, a másik pedig egy szupermarketben dolgozik.

Martin Patzelt a házába fogadta a menekülteketForrás: Wikimedia Commons/Jürgen Paulig

„Ezek az apróságok segítenek a menekülteknek arcot és nevet adni, így emelkednek ki az arc nélküli migránsok közül. Ha többen gondolkoznának így, akkor jó úton járnánk” - nyilatkozta az ARD-nek a politikus.

Halálos fenyegetések

Martin Patzelt tavaly nyílt levelet is írt Hans-Christian Ströbelének, a zöldek képviselőjének, amelyben javasolta, hogy az állampolgárok fogadjanak be menekülteket, ne a szállásokra küldjék őket. A levél publikálása után a kereszténydemokrata politikust többen halálosan megfenyegették.