A Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai készítik a határőrizeti célú ideiglenes biztonsági határzár tartószerkezeteit, a munkavégzés fázisait sajtótájékoztatón mutatták be kedden, a DAK Acélszerkezeti Kft. a Dunaújvárosi Vasmű területén lévő horganyzó üzemében.

Galambos Dénes (Fidesz), Dunaújváros és térsége országgyűlési képviselője hangsúlyozta: Magyarország a schengeni rendszer előírásai miatt köteles ellenőrizni a magyar-szerb határt, ahonnan illegális határátlépők ezrei érkeznek nap mint nap. Mivel a migránsok ellenőrizetlenül lépnek be Magyarország területére, szükség van a határzárra, és fontos a szabályozott beléptetésük az Európai Unióba – mondta.  

Szakemberek horganyzó elektolit fürdőből veszik ki a határzár elkészült tartószerkezeteit a DAK Acélszerkezeti Kft. Dunaújvárosi Vasműben. A rabok is itt dolgoznakForrás: MTI/Máthé Zoltán

Többen is bevethetők

Balázs Péter dandártábornok, a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka elmondta, hogy jelenleg az üzemben két műszakban 44 fogvatartott dolgozik, készíti a határzár tartóelemeit.Hozzátette, a mostani létszám emelésére is van lehetőség, akár több műszakban, több fogvatartott bevonásával.

Határzár-tartóelem építése után jólesik a kikapcsolódásForrás: Pálhalmai Országos BV. Intézet