A kormány kamerákat adna a menekültekhez

Erszébetvárosi Térfigyelő Központ
a képen: speed dome térfigyelő kamera az Almássy téren
Budapest, 2014.08.01.
fotó: Marton Szilvia
Erszébetvárosi Térfigyelő Központ a képen: speed dome térfigyelő kamera az Almássy téren Budapest, 2014.08.01. fotó: Marton Szilvia
Vágólapra másolva!
Ezzel nyugtatja Sormás és Martonfa polgármestereit a Belügy.
Vágólapra másolva!

Egyeztetést folytatott Sormás és Martonfa polgármestereivel Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár 2015. augusztus 4-én a Belügyminisztériumban a két település külterületén megvalósuló ideiglenes befogadó állomásokról.

Kamerákat adnának a menekültekhez

Az államtitkár tájékoztatta a településvezetőket a döntés hátteréről, valamint arról, hogy a Kormány minden támogatást megad Sormás és Martonfa közbiztonságának megőrzéséhez. Az egyeztetés során áttekintették a vélt vagy valós biztonsági kockázatokat. Pogácsás Tibor biztosította a polgármestereket arról, hogy

a Belügyminisztérium segítséget nyújt a rendőri és a polgárőri jelenlét megszervezéséhez, valamint – amennyiben arra igény jelentkezik – térfigyelő kamera-rendszer kiépítéséhez.

Kiemelt jelentőségű ügy

Július 31-én jelent meg az a kormányrendelet, a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítja a Martonfa, valamint a Sormás területén fekvő új ideiglenes befogadó állomások építésével összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket.