Ha szeptemberben sztrájk lesz, nem nyitnak ki a bölcsődék

2015.08.06. 10:03

A Kúriához fordul jogorvoslatért a kormány, miután a Fővárosi Törvényszék jogerősen a Szociális Ágazati Sztrájkbizottság javára döntött a sztrájk esetén nyújtandó, még elégséges szolgáltatások tárgyában.

Nyitrai Imre, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára a Napi Gazdaságnak elmondta: megdöbbenéssel vették tudomásul, hogy a bírósági döntés értelmében nem alapszolgáltatás sem a bölcsődei, sem a hajléktalan-ellátás. Ez azt jelenti, hogy "sztrájk esetén be lehet zárni a hároméves kor alatti gyerekek nappali ellátó intézményeit, mint ahogy a hajléktalanok nappali melegedőit is" - idézte az újság az államtitkárt. 

Egy résztvevő a szociális ágazatban dolgozók demonstrációján a Kodály köröndön május 29-én.Forrás: MTI/Marjai János

Várják a kormány tervezetét 

Szűcs Viktória, a Szociális Ágazati Sztrájkbizottság elnöke közölte a lappal: amíg a kormány nem terjeszt elő megállapodás-tervezetet, nem mondanak le a szeptemberre tervezett munkabeszüntetésről. A szociális ágazat szakszervezetei a bérek rendezését és az életpályamodell bevezetését szeretnék elérni, emiatt május végén az utcára is vonultak

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK