Nyomoznak az Új Magyar Gárda volt kapitánya ellen

Toroczkai László, időközi választások, Ásotthalma
Vágólapra másolva!
Határvédő szabadcsapat szervezése miatt - mivel ilyen közbiztonsági tevékenységre nincs joga - eljárást indított a rendőrség Sz. Attila ellen, aki nemrég még az Új Magyar Gárda Csongrád megyei kapitánya volt. A Jobbik politikai megrendelést emlegetve tiltakozott, a rendőrség ezt visszautasította.
Vágólapra másolva!

Visszautasította a rendőrség Tóth Péter szegedi önkormányzati képviselő állításait, és közölte: feladatait az alaptörvényben és a rendőrségi törvényben foglalt előírásoknak megfelelően, politikai befolyástól mentesen látja el. Ezt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közölte a police.hu-n.

Miért a nemzeti érzelműeket?

Tóth Péter, aki a Jobbik helyi önkormányzati képviselője, a Jobbik-közeli - a párt alapítványa évi több tízmillió forinttal támogatja a médiumot - Alfahír.hu portálon megjelent cikkben is azt állítja, hogy a látszat szerint a szegedi rendőrfőkapitány Botka László polgármester politikai utasításait hatja végre.

A portálnak Tóth azt mondta, "a szegedi rendőrségnek nem azokkal a nemzeti érzelmű civil kezdeményezésekkel kellene foglalkoznia, amelyek pont azért szerveződnek, mert a magyar-szerb határon, a rendőri jelenlét hiányában, minden akadály nélkül járkálnak az illegális bevándorlók".

Tilos a szabadcsapat

Az Alfahír emlékeztetett, hogy "a rendőrség azért rabosított csütörtökön egy férfit a TASZ feljelentése nyomán, mert a nevét összekapcsolták egy mindössze a közösségi portálon létező határvadász egységgel". Azt írták:

Sz. Attilától ujjlenyomatot vettek, a lakásán házkutatást tartottak, és lefoglalták a számítógépét is.

Sz. Attila és társa ellen valóban rendőrségi eljárás indult - ez a police.hu-n megjelent közleményében is megerősítette a hatóság. Azt írták, a megalapozott gyanú szerint Sz. Attila és két társa az egyik közösségi portálon olyan, a közrend és a közbiztonság fenntartására irányuló tevékenységet szervezett, amelyekre őket jogszabály nem jogosította fel. Ez pedig bűncselekmény - tették hozzá.

Ő volt gárdakapitány

Sz. Attila egyébként az Origo információi szerint nem más, mint Szegedi Attila, aki nemrég még az Új Magyar Gárda Csongrád megyei kapitánya volt. Arra a hvg.hu hívta fel a figyelmet, hogy szerveződik egy önkéntes csapat a Facebookon, amelynek vállalása, hogy a határon szolgálatot teljesít. Egyes hozzászólók értelmezésében: hogy a migránsokkal "megismertessék a magyarok istenét".

A határvédő szabadcsapat "bázisparancsnoka" egy bejegyzés szerint Szegedi Attila lett volna.

Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere puskát reklámozott a Facebookon Fotó: Origo

Mint arról az Origo is beszámolt, Toroczkai László, Ásotthalom jobbikos polgármestere esetében az ügyészség vizsgálódik, hogy kiderítse: a polgármester Facebookon közzétett posztja kimeríti-e a közösség elleni uszítás fogalmát. Toroczkai a Facebookon egy puskát reklámozott, mint a kerítés mentén alkalmazható "objektumvédelmi eszközt".

Az ügyészséget is érdekli Toroczkai fegyvermutogatásahttp://www.origo.hu/itthon/20150806-az-ugyeszseget-is-erdekli-toroczkai-fegyvermutogatasa.html#