A tudományos publikációk alapján összeállított egyetemi rangsorban 11 magyar egyetem szerepel a világ 2000 legjobb felsőoktatási intézménye között.

Tizenegy magyar egyetem jutott be a legjobb kétezer közé a University Ranking by Academic Performance legfrissebb egyetemi rangsorában – írja az Eduline. A University Ranking by Academic Performance rangsorát tudományos publikációk alapján állítják össze. A legfrissebb egyetemi rangsorban a Harvard lett az első, a torontói egyetem a második, míg az Oxford a harmadik. 

Az ELTE a legjobb magyarországi egyetemForrás: ajk.elte.hu

Élen az ELTE

A magyar egyetemek közül a legelőkelőbb helyen az Eötvös Loránd Tudományegyetem végzett, a hazai dobogóra a Debreceni Egyetem és a Semmelweis Egyetem fért még fel.

A teljes hazai lista:

513. Eötvös Loránd Tudományegyetem

522. Debreceni Egyetem

591. Semmelweis Egyetem

648. Szegedi Tudományegyetem

782. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

877. Pécsi Tudományegyetem

1322. Pannon Egyetem

1496. Szent István Egyetem

1630. Közép-európai Egyetem (CEU)

1727. Budapesti Corvinus Egyetem

1982. Miskolci Egyetem

A rangsort az alapján állítják össze, hogy mennyi a 2013-ban publikált, a Web of Science indexen szereplő tudományos cikkek száma, mekkora a 2011 és 2013 közötti cikkekre való hivatkozások száma, valamint a tudományos tevékenység (konferencia-előadások, beszélgetések), illetve a külföldi egyetemekkel együttműködésben született tudományos publikációk száma. A teljes lista itt érhető el.