Támogatja az Igazságügyi Minisztérium a Fidesz-frakció javaslatát, hogy büntethető legyen, ha valaki megrongálja a magyar-szerb határon épülő biztonsági határzárat.

Támogatja az Igazságügyi Minisztérium (IM), hogy a Fidesz-frakció javaslatára büntethető legyen a kerítésrongálás. Erről Répássy Róbert, az IM államtitkára beszélt az Origónak.

Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára támogatja a Fidesz javaslatátForrás: MTI/Illyés Tibor

Azt is mondta, elégségesnek tartja ezt az intézkedést. A tárca várja a frakció javaslatát, és ha megkapja, megvizsgálják - tette még hozzá.

Elvágták, büntetnék

Mint arról az Origo is beszámolt, a Fidesz-frakció azután állt elő az ötletével, hogy a múlt héten ismeretlenek - vélhetően a közelben elfogott migránsok egy csoportja - lyukat vágtak a még be sem fejezett ásotthalmi határzár szögesdrót kerítésébe.

Rogán Antal jelentette be, hogy megbüntetnék a kerítésrongálókatForrás: MTI/Illyés Tibor

A Fidesz-frakció azonnal reagált a kerítésvágás hírére. A képviselőcsoport vezetője, Rogán Antal bejelentette, pártja törvényjavaslatot fog benyújtani azért, hogy a határzár megrongálása bűncselekménynek számítson. 

Börtönbe küldenék

Mint közleményében írja, 

a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja  példásan megbüntetné  a rongálókat, 

hiszen a magyar állam tulajdonát károsítják meg. 

A frakció ezért szeptemberben sürgősségi eljárás keretein belül törvényjavaslatot fog benyújtani azért, hogy a határzár megrongálása bűncselekménynek számítson, 

és ez akár börtönbüntetést is vonhasson maga után.