A Feneketlen-tóhoz menjen, ha jót akar mozogni

Feneketlen-tó, élővilág, Budapest, tó
Vágólapra másolva!
Ingyenes fitneszpark és futókör nyílt.
Vágólapra másolva!

Átadták augusztus 12-én, szerdán Újbuda újabb sportpályáját, a Feneketlen-tó köré épült 530 méteres rekortán futókört, valamint a mellette található fitneszparkot. A szabadidősport új terepe az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. kivitelezésében készült az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a XI. kerületi önkormányzat támogatásával.

A futókör és a hat különböző, az egész test átmozgatására szolgáló eszközzel felszerelt fitneszpark értéke 55 millió forint.

Ingyenes

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes az ünnepségen arról beszélt, ez az állomás beleillik a kerület profiljába, ugyanis Újbudán található a legtöbb ingyenesen használható futókör a fővárosban.

A fővárosnak fontos, hogy ne csak az élsportot, hanem a szabadidősportot is támogassa, ezt az új létesítményt biztosan sokan használják majd munkaidő előtt vagy után"

- közölte, hozzátéve, egy ilyen projekt nemcsak a mozgást népszerűsíti, hanem a budapesti olimpia tervét is.

Öregek és fiatalok

Simicskó István, az Emmi sportért felelős államtitkára, a kerület országgyűlési képviselője azt emelte ki, hogy az új létesítmény közelében található a Szent Margit és a Szent Imre Gimnázium, ám nemcsak a fiatalok, hanem az idősebbek is használhatják majd a futókört és a parkot.

A futókört a BEAC utánpótlás korú sportolói a rekkenő hőség ellenére lelkes futással vették birtokba, Simicskó István pedig a fitneszpark eszközeit próbálta ki.