A Délinél is fürödhetnek a menekültek

Nyugati pályaudvar Menekült Migráns Bevándorló Nyugati pályaudvar Menekült Migráns Bevándorló A Nyugati pályaudvarra érkező menekültek
A Nyugati pályaudvarra érkező menekültek
Vágólapra másolva!
Tranzitzónát nyitott a migránsoknak a fővárosi önkormányzat a Déli pályaudvarnál is. Mobilvécé, mosdó és zuhanyzó is van a területen.
Vágólapra másolva!

A várakozóhelyet a Vérmező felé eső, gyalogosok által kevésbé használt aluljáróban alakították ki a Déli pályaudvarnál. A Keleti pályaudvaron már működik hasonló tranzitzóna, amelynek célja hivatalosan az, hogy a Magyarországra érkező migránsok a menekülttáborok irányába tartó vonatok indulásáig megfelelő körülmények között tudjanak várakozni. A zónákban ezért vannak ivókutak, mosdók és zuhanyzók.

A Budapesti Közlekedési Vállalat két, a városi forgalomban nem használt, de érvényes műszakival rendelkező Ikarusz 280-as csuklós buszt indított a pályaudvarok között, amellyel az átszálló menekültek utazhatnak. A buszok, amelyeket naponta fertőtlenítenek, reggel fél nyolctól este tizenegy óráig közlekednek.

Pető György, a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóságának vezetője múlt szerdán azt mondta, hogy hamarosan a Nyugati pályaudvarhoz közeli közterületeken is kialakítanak tranzitzónát.