A CÖF-öt zavarja, hogy Sólyom László menekülteken segít

Sólyom László
Vágólapra másolva!
Nem tetszik a Békemeneteket szervező CÖF-CÖKA civiljeinek, hogy Sólyom László volt köztársasági elnök nemrég önkéntesként menekülteken segített Budapesten. A szervezet szerint a volt államfő kiállása ellentétes a kormányzat érdekeivel.
Vágólapra másolva!

Politikai tartalmúnak és a kormányzat törekvéseivel ellentétesnek tartja a kormány mellett korábban is sokszor kiálló és Békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a mögötte álló Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) azt, hogy Sólyom László volt államfő menekülteken segített.

Sólyom önkéntesnek állt

Mint arról az Origo is beszámolt, Sólyom László egy estére önkéntesnek állt a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál. A volt köztársasági elnök a múlt héten a II. János Pál pápa téren találkozott az ott táborozó menekültekkel.

Sólyom László hasfájós gyerekeknek osztott kekszet a II. János Pál pápa téren Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat/Szabó Barnabás

A CÖF-CÖKA szerint már a helyszínválasztás is problémás, mert

Sólyom László éppen arra a térre látogatott, amit a kerület polgármestere, Kocsi Máté szerint teljesen tönkretettek a bevándorlók.

Ráadásul Sólyom együttérzését demonstrálta az illegális migránsokkal - tették hozzá.

Bezzeg Révkomáromban

A volt államfő gesztusa a CÖF-CÖKA szerint "annak fényében elgondolkodtató, hogy meglepő módon visszafordult a komáromi Duna-hídon, noha tudta, hogy a felvidéki - politikailag üldözött - magyarok jelentős számban vártak rá Révkomáromban."

A CÖF-CÖKA szerint a volt államfő érzékenysége "szelektív" Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Sólyom László "szelektív érzékenysége" a civilek szerint egyértelműsíti, hogy

kevésbé szenzitív azokra kérdésekre, amelyek a magyarság számára jártak hátrányos következményekkel,

és nem veszi figyelembe, hogy a magyar kormány intézkedései egyre inkább elfogadottá válnak Európában.