Az MSZP reménysége nem tud róla, hogy ő Orbán legyőzője

2015.08.15. 14:59

Nincs napirenden a miniszterelnök-jelölti casting az MSZP-ben, ez egy év múlva várható, a a jelöltként hírbe hozott frakcióvezető-helyettes, Tóth Bertalan pedig azt állítja, őt senki nem kereste meg ezzel, szerinte korai is a kérdés felvetése.

Csak egy éve vagyok képviselő és frakcióvezető-helyettes, egyelőre dolgozom tovább, ráadásul senki nem keresett meg sem hivatalosan, sem félhivatalosan azzal, hogy lennék-e az MSZP miniszterelnök-jelöltje - mondta az Origónak a sajtóhírek szerint megtalált reménység, Tóth Bertalan.

Egy év múlva aktuális

A miniszterelnök-jelölt kérdése egyelőre nincs napirenden az MSZP-ben, tisztújító kongresszus pedig, ahol ez felvetődhet, egy év múlva esedékes - intett óvatosságra az Origónak nyilatkozó Tóth Bertalan frakcióvezető-helyettes, akit az Index.hu cikke már megtalált, lehetséges jelölt aspiránsként említett.

Tóth Bertalan (balra) egy bizottsági ülésen a KDNP-s Rubovszky GyörggyelForrás: MTI/Illyés Tibor

A portál az évek óta visszatérő Botka László szegedi polgármester említése mellett arról írt, hogy létezik egy kutatás, amely több MSZP-s politikust megmért, a listán szerepelt például Kunhalmi Ágnes budapesti elnök és Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes is,de a legesélyesebbnek Tóth tűnik.

Nincs saját csapata

Tóth azonban az Origónak azt mondta, nem tud ilyen kutatásról, őt nem keresték meg, és arról sem tud, hogy felmerült volna a neve. Megjegyezte: a frakciónak van stábja, ami az ő munkáját is segíti, de nincs az Index által emlegetett stylistból, médiaszakemberből, tanácsadókból álló csapata.

KAPCSOLÓDÓ CIKK