Egy település messzebbre küldené a befogadóállomást

2015.08.15. 16:15

Nincs megegyezés, de folyamatos az egyeztetés a Belügyminisztériummal a Sormásra tervezett ideiglenes befogadóállomás ügyében - közölte a zalai település polgármestere.

Sormás még egyeztet a Belügyminisztériummal a befogadóállomásról - ezt Pőcze Edit, a Zala megyei település független polgármestere közölte, mivel szerinte valótlan és megtévesztő, hogy a település megegyezett a kormánnyal a befogadóállomásról.

Lehetne távolabb?

Folyamatosan egyeztetünk, tárgyalunk a Belügyminisztérium illetékeseivel, csütörtökön Pintér Sándor miniszter úrral, és azt kértem, ne az eredeti helyszínen, hanem attól 3-4 kilométerre, a volt lőtéren legyen a menekülttábor - mondta a polgármester.

Hasonló menekült-sátortábort hozhatnak létre a zalai település határábanForrás: Harangozó Tamás/Facebook

Hozzátette, hogy pénteken minisztériumi szakértők terepszemlét is tartottak a megjelölt területen, tapasztalataik alapján pedig előterjesztést készítenek, hogy a döntéshozók mérlegelhessék a Sormás által javasolt új helyszín alkalmasságát.

Garanciát kaptak

Pőcze Edit kifejtette polgármesterként azért dolgozik, hogy "a településtől a lehető legtávolabb épüljön meg a befogadóállomás".

Sormás polgármestere minél messzebb küldené a településtől a menekülteketForrás: Origo

Azt mondta, biztos nem lesz menekülttábor a falu belterületén, illetve ígéretet kaptak a minisztériumtól, hogy garantálják a település biztonságát a tábor működési idejére.