Gázspray-vel támadtak a cigarettacsempészek

2015.08.15. 10:53

Lefújták gázspray-vel a határrendészeket a menekülő cigarettacsempészek péntek este, amikor tetten érték őket Beregdarócnál a zöldhatáron.

A határrendész járőrök ládákat cipelő emberekre lettek figyelmesek péntek este a zöldhatáron a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Beregdarócnál, és igazoltatni akarták őket. A csempészek ekkor eldobták a ládákat, gázsprayt fújtak feléjük, és visszamenekültek ukrán területre.

Virágzik a cigarettacsempészet a magyar-ukrán határnálFotó: Tuba Zoltán - Origo

A határrendészek a NAV munkatársaival közösen nagy mennyiségű csempészett cigarettát találtak. Az ukrán hatóságok a határ túloldalán elfogták az egyik elkövetőt, és további dohányárut foglaltak le. A gázspray-vel lefújt határrendészeket kórházba vitték, állapotuk nem súlyos. 

18 pénzügyőr gyanúsított

Nem ebben a konkrét ügyben, de július végén a Központi Nyomozó Főügyészség a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 18 pénzügyőrét hallgatta ki gyanúsítottként a záhonyi cigarettacsempészéssel összefüggésben.

NYOMUKBA EREDT AZ ORIGO

Beindult a kormány is

Az ukrán-magyar határon virágzó cigarettacsempészettel azután kezdett komolyan foglalkozni az Orbán-kormány, hogy az Origo arról írt, hogy magyar határőrök is érintettek lehetnek az illegális kereskedelemben.

Határrendészek Záhony környékén - sok munkát adnak a csempészekFotó: Origo

Lengyel Zoltán, Munkács polgármestere akkor azt mondta, 100 százalék, hogy a magyar határőrök is érintettek a csempészetben, mivel az ő részvételük nélkül nem tudnának átjutni a határon a kamionok.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK