Négyszemközti megbeszélésük után most hivatalos, nyilvános közleményben jelezte államtitkárának Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy azt tartaná helyesnek, ha L. Simon László megszabadulna minden gazdasági érdekeltségétől. 

Nagyra értékeli L. Simon László államtitkár munkáját az általa vezetett Miniszterelnökségen Lázár János, de a miniszter vasárnap nyilvános közleményben is nyomatékosította, amit szóban már közölt vele: aki állami vezető lesz, jobban teszi, ha megszabadul minden gazdasági érdekeltségétől.

Nyomatékosan felhívja

A Miniszterelnökség Lázár János által jegyzett közleményében a miniszter tudatta: nyomatékosan felhívom a Miniszterelnökségen dolgozó államtitkárok, helyettes államtitkárok figyelmét,hogy üzleti tevékenységet ne folytassanak.

Lázár János a Kormányinfón is kifejtette, mit kellene tennie L. Simon LászlónakForrás: MTI/Bruzák Noémi

Azért, hogy ne fordulhasson elő olyan helyzet velük kapcsolatban, ahol az összeférhetetlenségnek vagy a visszaélésnek akár csak a gyanúja is felmerülhet - magyarázta Lázár, amit már a csütörtöki Kormányinfón is kifejtett L. Simon László barackmagbotrányával összefüggésben.

Elpuskázta a barackügyet

Mint arról az Origo is beszámoltL. Simon László borászata korábban zacskózott sárgabarackmagokat hozott forgalomba  saját termékként, és azt hirdette, hogy rákellenes hatású, méregtelenítő, tisztítja a májat, és javítja a látást.

L. Simon László barackmagbotrányára állítólag Orbán Viktor is felfigyeltFotó: Polyák Attila - Origo

Az ügy miatt állítólag Orbán Viktor is kérdőre vonta az államtitkárt. Kiderült ugyanis, hogy a hatóanyagokat nem vizsgálták be, a barackmagról sosem bizonyították, hogy védelmet jelentene a betegségekkel szemben. Az viszont biztos, hogy nagyobb mennyiségben rosszullétet is okozhat.