Záporokkal érkezik a lehűlés a jövő héten

nk20150804
Sajátos kapucnival óvja magát egy gyalogos a heves vihart kísérő esőben az I. kerületi Mészáros utcában augusztus 5-én
Vágólapra másolva!
Záporok, zivatarok kíséretében érkező jelentős enyhülésre lehet számítani a jövő hét elejétől: 20-25 Celsius-fokos átlaghőmérséklet váltja fel az elmúlt időszak tomboló kánikuláját. Augusztus 20-án is kellemes idő lesz, csak néhol várható csapadék, illetve erősebb szél.
Vágólapra másolva!

A jövő hét elején érkező lehűlés előfutára lesz a már vasárnap éjszaka Magyarország felett áthaladó zivatarzóna, amelyből akár jelentős mennyiségű csapadék is hullhat.

Hétfőtől jelentős lehűlés

Hétfőn még a nyugati országrészben általában 20 és 28, keleten 25 és 32 fok között valószínű a legmagasabb nappali hőmérséklet, de a héten záporok és zivatarok kíséretében lehűlés várható. Az augusztus 20-ával kezdődő hosszú hétvégén viszont már kevesebb lesz a csapadék.

Hétfőn többfelé várható heves zápor, zivatar Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn sokfelé várható ismétlődő esőzés, heves zivatarok, amelyeket viharos széllökések kísérhetnek.

Jelentős mennyiségű csapadék is hullhat.

A meteorológiai szolgálat hétfőre a hőség miatt már csak hat keleti megyére adott ki másodfokú figyelmeztetést. Emellett viszont az egész országra első-, illetve másodfokú figyelmeztetéseket adtak ki a heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt.

Intenzív esőzés várható

Kedden és szerdán is többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. Kedden nagyobb eséllyel a Győr–Békéscsaba-vonal 100 kilométeres környezetében jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. Szerdán nagyobb eséllyel az ország középső harmadában várhatók intenzívebb esőzések.

Intenzív esőzésre számíthatunk a jövő héten, néhol heves szélre is Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Napközben mindkét nap 20-27 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön, augusztus 20-án délen, délkeleten előfordulhat eső, zápor, és megélénkülhet a szél.

A maximum-hőmérséklet 19-25 fok között alakul. Pénteken felhős idő várható a legmagasabb hőmérséklet 21-26 fok között alakul.

Szombaton és vasárnap változóan felhős lesz az ég, szórványosan lehet eső, zápor. Időnként megélénkülhet a szél. A leghidegebb órákban szombaton 11-16, vasárnap 10-16 fok lehet. A maximumok mindkét nap 22-27 fok között alakulnak.

Előrejelzések a hét minden napjárahttp://www.origo.hu/idojaras/index.html