A Dublin III-szerződés felmondását követeli a Jobbik

Szerb-Magyar határ Ásotthalomnál
Épül a pengedrótos kerítés a menekültek megfékezése céljából.
(migráció, honvédség, nato penge)
Vágólapra másolva!
A Jobbik azt követeli, hogy a kormány haladéktalanul mondja fel a Dublin III-as rendeletet és egyetlen illegális bevándorlót se regisztráljon Magyarország.
Vágólapra másolva!

Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője "megmentésének zálogaként" beszélt a regisztráció megszüntetéséről, utalva arra, hogy a rendelet miatt jelenleg fennáll annak lehetősége, hogy az itt regisztrált menekülttömeget hat hónapon belül visszatoloncolják.

300 ezer bevándorlóval számolnak

Szerinte ha a trendek így haladnak, év végére elérheti az illegális bevándorlók száma a 300 ezret. A szóvivő úgy vélte, ennyire más kultúrával, vallással, szokásokkal érkező tömeget Magyarország képtelen lesz integrálni, viszont kezelnie kell a közbiztonsági, közegészségügyi, szociális és kulturális feszültségeket. Mirkóczki Ádám értékelése szerint a bevándorlók száma a kormány küzdelme ellenére folyamatosan nő, a megkezdett lépések nem hozzák meg a kívánt hatást.

A Jobbik szerint Ausztria és Németország is kerítést építene Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Dublin III nem feltétele az uniós tagságnak

A Dublin III-as rendeletet fel kell mondani, az nem feltétele az uniós tagságnak - jelentette ki a jobbikos politikus, aki szerint Magyarországnak megvan a morális alapja a lépésre, ugyanis nem felelős a tömeg elindulásáért, sem a közel-keletet, sem Észak-Afrikát "nem bombázta le".

Mások is építenének kerítést

Mirkóczki Ádám azt javasolta, hogy Magyarország helyezzen nyomást Brüsszelre annak érdekében, hogy az ne szóljon bele a tagállamok migrációs politikájába. Ha Magyarország a jövőben nem regisztrálná a bevándorlókat, sőt ingyen elutaztatná őket Hegyeshalomig, akkor nem kizárt, hogy Ausztria és Németország is kerítésépítésbe kezdene - vélekedett, hozzátéve: ha Magyarország továbbengedi a bevándorlókat, akkor az unió is változtatni fog. Emlékeztetett: a Jobbik az azonnali visszafordíthatóságot, a menekülttáborok zárttá tételét és a határőrség visszaállítását szorgalmazza, előbbi kettőt azonban Brüsszel tiltja.