Egy hétig tart helyrepofozni a fővárost

fővámtér beszakadt út
Vágólapra másolva!
Egy hétig tarthat, amíg helyrehozzák a vihar utáni károkat – jelentette be Tarlós István helyettese, Szeneczey Balázs. Óriási gödröket kell betemetni, lezárják a Budai alsó rakpartot is, a tömegközlekedés azonban nagyjából újraindult.
Vágólapra másolva!

Kedd reggelre a fővárosi járatok többsége újraindult, az óriási esőzések miatt azonban több útszakaszon napokig, sőt egy hétig is eltarthat majd, míg a fővárosi cégek helyreállítják a víz okozta károkat – írta közleményében Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes.

Gödröket kerülve

A városvezető szerint a nagy útbeomlások esetében egy hétig is eltarthat, míg az útviszonyokat helyreállítják: a Szépvölgyi úton a 29-es busz módosított útvonalon jár, elkerülve a a helyi útgödröt.

A Vámház körúti hatalmas lyuk miatt hétfőig csak a Döbrentei téren állnak meg a 47-es és 49-es villamosok.

Erre egy hétig nem jár troli Forrás: Olvasó

A szakadék gyakorlatilag megszüntette a Kálvin tér felé vezető forgalmat is. A helyreállítás ideje alatt pótlóbusz jár a 83-as trolibusz helyett, a 15-ös és a 115-ös busz pedig a Belgrád rakpart–Március 15. tér–Kossuth Lajos utca–Astoria–Múzeum körút–Kálvin tér–Üllői út módosított útvonalon, a Március 15. tér és a Fővám tér megállók érintése nélkül közlekedik.

Dugóba terelnek

A BKK "veszélytelenítési munkát" végez a Budai alsó rakparton is,

ezért félpályán, 100 méter hosszan lezárták a rakpartot a Döbrentei tér közelében.

A társaság javasolja, hogy aki teheti, használja helyette a Pesti alsó rakpartot, ugyanakkor itt már kedd reggel óriási volt a torlódás, éppen a forgalomelterelések miatt.

Sötét lámpák között

Mint a közleményből kiderül, jelenleg 50 jelzőlámpa lehet még sötét Budapest-szerte: rendőrök irányítják a forgalmat a Blaha Lujza téren és a Nagykörút–Üllői út-kereszteződésnél, ezért mindkét csomópontban rendőrök irányítják a forgalmat.

A hatalmas felhőszakadásban meghibásodtak a jelzőlámpák is Forrás: www.schfoto.hu/Sch Foto Budapest

Szintén sötétek a jelzőlámpák többek között a

Hősök terén, a Thököly úton a Stefánia útnál és a Róna utcánál, a Bosnyák téren, az Attila úton az Alagútnál, a Nagyvárad téren, az Andrássy úton az Izabella utcánál, az Árpád fejedelem útján az Üstökös utcánál, valamint a Dózsa György úton az Ajtósi Dürer sornál.

Eső után köpönyeg

Szeneczey Balázs azután adta ki közleményét, hogy a Hir24 egy publicisztikában felvetette: sem Tarlós István, sem helyettesei nem reagáltak az utóbbi évek legnagyobb, Budapestet sújtó felhőszakadására.