Telt ház lesz a szállodákban a hétvégén

2015.08.19. 08:12

Megtelnek a hosszú hétvégére a vidéki és a budapesti szállodák is. A wellnesshotelek, a gyógyszállók és a vízparti üdülőhelyek a legnépszerűbbek.

Telt házzal üzemelnek a szállodák a csütörtökön kezdődő négynapos hosszú hétvégén a fővárosban és vidéken egyaránt.

Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára szerint az elmúlt évekhez hasonlóan vidéken telt ház van, elsősorban a vízparti, illetve wellness- és gyógyszállodákban, amelyek családoknak nyújtanak pihenési lehetőséget.

Telt ház lesz a wellnesshotelekbenForrás: Danubius Hotel

Kiemelkedő foglaltságot jegyeznek egész augusztusban a budapesti szállodák is, amelyek az államalapítás ünnepének hétvégéjén minden kategóriában telt házzal üzemelnek. 

Kovács szerint Budapesten az ünnepnek nincs szerepe a szállodák üzletmenetében, ugyanis a vendégek bő 90 százaléka külföldről érkezik, és nekik augusztus 20. nem munkaszüneti nap. Ennek ellenére a fővárosban is telt ház körüli foglaltságra számítanak a szállodák a hosszú hétvégén. 

Ez magyarázható azzal, hogy Budapest iránt az elmúlt években egyre erősödő kereslet 2015-ben tovább nőtt.  A korábban nem főszezonnak tekinthető júliusban is 75-80 százalék körüli volt a hotelek foglaltsága, és augusztusban – a budapesti szállodáktól kapott tájékoztatás szerint – még ennél is jobb, 80-85 százalék körüli kihasználtságot várnak. 

Ezen a hétvégén lesz egyébként az Ironman Budapest nemzetközi triatlonverseny is, ami ugyancsak hozzájárul az erős kereslethez – tette hozzá a főtitkár.  

2015-ben még két hosszú hétvége lesz. Legközelebb az október 23-i háromnapos hétvége, majd végül a négynapos karácsonyi hétvége áll majd rendelkezésre. 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK