Kezelhetetlen a budapesti menekülthelyzet, a parlamenti frakcióknak is támogatniuk kell a kormánypártokat, hogy megoldást találjanak az illegális bevándorlás problémájára - írta közleményében Tarlós István. A főpolgármester szabályokat be nem tartó, terjeszkedő migránsokat emleget.

Üdvözli Tarlós István, hogy a kormány szigorítaná az illegális bevándorlással kapcsolatos törvényeket.

A főpolgármester szerint a Fővárosi Önkormányzat eddig is próbálta humánusan kezelni a fővárost is elérő menekülthullámot, de

a helyzet kezd kezelhetetlenné válni, különösen a Keleti pályaudvarnál.

Gócpontok és szabálysértők

Ellenőrizhetetlen személyazonosságú emberek tömege lepi el a fontos gócpontokat,
túlterjeszkedik, elemi szabályokat nem tart be, és jogi eszközök hiányában lassan senki semmit nem tehet a magyar városlakók érdekeinek védelmében” – írja Tarlós István.

A Keleti pályaudvaron már tarthatatlan a helyzet Tarlós István szerintFotó: Polyak Attila - Origo

Budapest vezetője a kormánypártok támogatására szólította fel a parlamenti frakciókat, 

hogy együtt kezeljék a menekülthelyzetet.

Kerüljenek börtönbe?

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője korábban elmondta, a Btk. szigorítását azért kezdeményezték, hogy  letöltendő börtönbüntetéssel szankcionálható bűncselekmény legyen a határ törvénytelen átlépése,a határzár megrongálása, és szabjanak ki különösen példás büntetést, gyors bírósági eljárásban az embercsempészekkel szemben.

Börtönbe kerülhetnek az illegális bevándorlók a Btk. szigorítása utánForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

 A hatóságok visszajelzéseire hivatkozva Rogán hozzátette, hogy a határsértők egyre követelőzőbbek és agresszívabbak velük szemben.