Budára is költözhetnek a migránsok

Menekült, Migráns, Bevándorló, Keleti Pályaudvar, Tranzit Zóna, Transit Zone
A Keleti pályaudvarnál migránsoknak kialakított "Transit Zone"
Vágólapra másolva!
Tarlós István szerint nincs már értelme a budapesti pályaudvarok mellett működtetni a menekültek fogadására kialakított tranzitzónákat, mert onnan nem mennek tovább. A főpolgármester két új zónát alakítana ki, egy budai és három pesti helyszínt lát erre alkalmasnak.
Vágólapra másolva!

A pályaudvarok mellől két helyszínre helyezik át a fővárosban azokat a menekültek tisztálkodására, várakozására kialakított tranzitzónákat, amelyek jelenleg a budapesti pályaudvarok mellett működnek - mondta Tarlós István az köztévén.

A tervek szerint két helyet alakítanak ki a migránsoknak a főváros egyéb pontjain.

- mondta Budapest főpolgármestere. Tarlós István azt mondta: mivel az osztrákok már nemigen engedik be a migránsokat, ezért nem logikus tovább fenntartani a központi pályaudvarokon ezeket a zónákat.

A Keleti pályaudvarnál migránsoknak kialakított tranzitzóna Fotó: Polyák Attila - Origo

Tarlós István a TV2 Mokka című műsorában kedden reggel arról beszélt: azért a pályaudvarokon alakították ki ezeket az övezeteket, mert a jogszabály úgy szólt, "üljenek fel a vonatra és menjenek tovább", de mivel ennek lehetőségei beszűkültek,

Mint mondta, a tranzitzónákat a humanitárius segítség mellett azért is jelölték ki, hogy ne szóródjanak szanaszét a városban amigránsok.