Megint menekülttáborba ment Orbán felesége

2015.08.25. 18:38

Felkereste a bicskei befogadó állomást kedden Lévai Anikó az Ökumenikus Segélyszervezet szakemberekből és önkéntesekből álló csapatának tagjaként.

Orbán Viktor miniszterelnök felesége, Lévai Anikó meglátogatta a menekülteket befogadó bicskei tábort.

Ajándékokat vitt, és játszott is a gyerekekkel

- közölte az Ökumenikus Segélyszervezetre hivatkozva az MTI. Lévai Anikó a szervezet jószolgálati nagykövete, ezért látogatott ismét egy menekülttáborba, derül ki a közleményből.

Lévai Anikó és Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója beszélt a tábor vezetőivel is: elismerésüket fejezték ki azért a munkáért, amelyet a rendkívül leterhelt befogadó állomás dolgozói az elmúlt hónapokban végeztek.

Lévai Anikó júliusban, a menekülteket befogadó nagyfai táborbanForrás: MTI/Kiss Tamás / Mös

Az Ökumenikus Segélyszervezet szakemberei segítenek a táborban tartózkodó majdnem 100 gyermeknek, akiknek foglalkozásokat tartanak heti rendszerességgel.

A szervezet adományokat is gyűjt, a pénzből szintén a menekülteket segítik.

Jószolgálati nagyköveteként Lévai Anikó július elsején a nagyfai ideiglenes befogadó központba látogatott, ahol a Magyar Evangélikus Egyház egymillió forintos adományából segített migráns gyerekeket az Ökumenikus Segélyszervezet.

Közben Orbán Viktor összehívta a nemzetbiztonsági kabinetet, amely kedden kora este a kormányzati értékelő konferencia után ült össze. A kabinet ülésén a menekültkérdést tárgyalják. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK