Nem dolgozhat a holokauszttal viccelődő tanárnő

Vágólapra másolva!
Hitlerrel és a holokauszttal viccelődött Facebook-oldalán egy pesterzsébeti tanárnő, miközben a szülőknek is üzent, például a tankönyvvásárlással kapcsolatos információkat osztott meg. A köznevelési államtitkárság utasítására a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) soron kívüli vizsgálatot indított ellene.
Vágólapra másolva!

A vizsgálat idejére felmentették a Hitler fotóját, rasszista megjegyzéseket saját Facebook-oldalán közzétevő pesterzsébeti tanárnőt a munkavégzés alól - közölte az oktatási államtitkárság kedden az MTI-vel. Korábban a 444.hu írt arról, hogy az érintett pedagógus a közösségi portálon a közérdekű tankönyvvásárlási hírek mellett szeret náci vicceket is posztolni.

Amennyiben a portál által bemutatott képeket valóban a tanárnő tette közzé, nem dolgozhat tovább állami iskolában.

Ebben az esetben nem maradhat az iskolákat üzemeltető Klebesberg Intézményfenntartó Központ foglalkoztatottja - fogalmaz az államtitkárság közleményében.

Mint írták, az államtitkárság fontosnak tartja, hogy "a pedagógus hivatás gyakorlói megfelelő erkölcsi értékrenddel bírjanak, amelyet az oktatás-nevelés során mind a tanulók, mind pedig a szülők felé közvetítenek. Ennek megfelelő keretet biztosíthat az etikai kódex is, melynek tartalmáról folyamatos egyeztetés folyik a szakmai szervezetek képviselőivel".

Az államtitkárság egyúttal leszögezte: elítélnek minden rasszista, antiszemita, gyűlölködő és bármely etnikai vagy vallási kisebbséggel szembeni agressziót, akár az erre való verbális vagy írásos buzdítást.