Ammónia szivárgott Kaposváron egy üzemben

2015.08.27. 00:21

Ammónia szivárgott szerdán éjjel a Kométa 99 Zrt. kaposvári sertésfeldolgozó telephelyén, két ember rosszul lett, őket a mentősök kórházban szállították.

A helyszínre riasztott katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett a környéken, az Izzó utcában magas gázkoncentrációt érzékeltek a műszerek.

A közlemény szerint egy szerszámgyártással foglalkozó cég közelben található gyárépületét teljesen kiürítették a kaposvári hivatásos tűzoltók, közel hetven dolgozót kísértek egy gyülekező helyre, távol a veszélyes zónától. Az utcában működő tejüzem dolgozóit pedig egy olyan helyiségbe kísérték az épületen belül, ahova nem juthatott be a gáz.

Lehet félni

 

Az ammóniafelhő Kaposvár toponári városrésze felé terjedt, azonban nem érte el a lakott területet.

A környéken folyamatosan méréseket végeznek a szakemberek, ahogy a szerszámgyárban is, ahol leállították a termelést és átszellőztették az egész épületet. Időközben a Kométánál a hibát elhárították, a szivárgás megszűnt.

Minden megy tovább

 

Bázelné Mihályka Szabina, a Somogy megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt közölte az MTI-vel, hogy a Kométánál éjfél után újraindul a termelés. Az elsődleges információk szerint egy biztonsági szelep hibásodott meg, amiatt került ammónia a levegőbe. A mentés idejére a 610-es út Mező utca és a taszári körforgalom közötti szakaszát lezárták.