A belvárosban tartanák a Jégbüfét

étterem, cukrászda, válság, árak, Jégbüfé, Ferenciek tere
Vágólapra másolva!
A belvárosi önkormányzat is örülne, ha a Jégbüfé az ötödik kerületben maradna, de egyelőre nem érkezett hozzájuk megkeresés a tulajdonostól. A legendás cukrászda augusztus 29-én bezár. 
Vágólapra másolva!

Még nem talált új üzlethelyiséget a Jégbüfé a belvárosban. Ahogy az Origo elsőként megírta, a legendás cukrászda tulajdonosa szeretne a környéken maradni, de a legtöbb helyen túl magas a bérleti díj.

A Jégbüfé augusztus 29-én bezár Forrás: Origo

Nincs még új hely

A belváros-lipótvárosi önkormányzathoz sem érkezett még megkeresés a tulajdonostól, hogy szeretne üzlethelyiséget bérelni

– közölte a sajtóosztály. A jelenlegi helyszín az adásvétellel a Mellow Mood tulajdonába került, ők a Párisi Udvar felújítása miatt egyelőre az összes üzlethelyiséget bezárták az épületben. Az 1952-ben nyílt Jégbüfé jelenlegi formájában

augusztus 29-én nyit ki utoljára,

ezzel a fővárosi egyik legemblematikusabb cukrászdája húzza le a rolót.

Az alkalmazottak reménykednek benne, hogy a bezárás csak átmeneti, és két év múlva újra kinyithatnak, de erre kevés az esély. Addig is a Fény utcai üzletükben lehet megvásárolni a termékeiket és a berendezést is oda viszik.

A legendás cukrászda 1952-ben nyílt Forrás: Fortepan/Uvaterv

Kiemelt beruházás

Rogán Antal, az V. kerület volt polgármestere tavaly májusban jelentette be hivatalosan, hogy2,1 milliárd forintért értékesítették a Párisi Udvart. A szerződést a tulajdonos által meghatalmazott Mellow Mood Group ügyvezető igazgatóival írta alá Budapesten.

A kormány idén februárban kiemelt beruházássá nyilvánította a Párisi Udvar felújítását.

A Jégbüfét rengetegen szerették Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Azt persze az önkormányzat is elismeri, hogy a Jégbüfé több mint egy egyszerű cukrászda.

A Jégbüfé a Belváros emblematikus jelképe, ezért, amennyiben nem tudja megtartani jelenlegi helyét,

– írták.