Robbanás a Richter gyógyszergyárban

Richter, robbanás
Budapest, 2015. augusztus 27. Tűzoltóautó a Richter Gedeon Gyógyszergyár budapesti X. kerületi Gyömrői úti üzemének bejáratánál 2015. augusztus 27-én. A gyár területén robbanás történt, miután a munkások egy kisebb méretű tartályt bontottak, amelyben korábban metanolt tároltak. A tartály berobbant, egy ember megsebesült. A tűzoltók százméteres sugarú körben lezárták az érintett területet. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Robbanás történt Budapesten Kőbányán, a Gyömrői úton lévő Richter gyógyszergyárban - tudta meg az Origo. A balesetnek egy könnyű és egy súlyos sérültje van.
Vágólapra másolva!

Kisdi Máté, a katasztrófavédelem szóvivője azt mondta, egy üres tartályt próbáltak szétvágni a munkások, amikor az berobbant.

Egy ember súlyos sérülést szenvedett, egy ember pedig könnyebbeket.

A tartályban korábban metanolt tároltak. A helyszínre érkező tűzoltók vízsugárral hűtik a detonáció helyszínét, illetve százméteres sugarú körben lezárták az érintett területet.

Az ügyet vizsgálják

A katasztrófavédelem mobil laboratóriuma méréseket végez a helyszínen, vegyi veszély nincs – mondta az Origónak a katasztrófavédelem szóvivője. Úgy tudjuk, egy alvállalkozó bontotta a tartályt.

Mentőautók a gyógyszergyár bejáratánál: egy ember megsebesült a robbanásban Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A kőbányai polgármesteri hivatalt tájékoztatták a robbanásról. Kovács Róbert polgármester titkárságán azt mondták, ez a hivatali rend, de többet nem tudtak az esetről.

Tűzoltóautó kanyarodik az üzem bejáratához, ahol a robbanás történt Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Az Országos Mentőszolgálatnál az Origónak azt mondták, hogy a robbanásnak két sérültje van, egy könnyű és súlyos. A sérülteket most viszik kórházba.

Sokan összegyűltek az üzem előtt az utcán a robbanás után Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A Richter Gedeon gyógyszergyár azt közölte, semmilyen tájékoztatást nem adhatnak a robbanásról, annyit mondtak, hogy a hatóságok megkezdték az "ügy kivizsgálását”.

Terel a BKK

A BKK azt közölte, hogy hatósági zárás van a X. kerületben a Gyömrői úton a Kada utca és a Kőér utca között.

A BKK a robbanás miatt a forgalmat is eltereli a Gyömrői úton Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

Kerülni a Kada utca–Gergely utca–Kőér utca útvonalon lehet, az érintett járatok terelőúton közlekednek.