Egy nyolcéves gyújtotta fel a szentesi gyermekotthont

Vágólapra másolva!
Kigyulladt egy üresen álló gyermekotthon tetőszerkezete pénteken délután, Szentesen a Deák Ferenc utcában. Az otthon egyik nyolcéves lakója elismerte, hogy ő gyújtotta fel az épületet.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint sem gyermekek, sem felnőttek nem tartózkodtak az épületben. A helyszínen az oltási munkálatokat a szentesi és a csongrádi, a hódmezővásárhelyi, a szarvasi, valamint a kunszentmártoni hivatásos egységek, továbbá Csongrád megye katasztrófavédelmi műveleti szolgálata végezte.

Szándékos gyújtogatás

Az oltást követő tűzvizsgálat szerint szándékos gyújtogatás történt. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Szenti Szabolcs elmondta: különösen nagy kárt okozó rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Szentesi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya. A rendelkezésre álló adatok szerint 15 óra körül gyulladt ki a Rigó Alajos Általános Iskola és Gyermekotthon. A szentesi nyomozók megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével az otthon egyik 8 éves lakója gyanúsítható megalapozottan.

A gyermek meghallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését, életkora miatt nem büntethető.

Az épületegyüttesben az elsődleges szakértői vélemény szerint körülbelül 300 millió forintos kár keletkezett - közölte a szóvivő.