Ha nem jár a vonat, akkor sem lesz kerítés a sínen

Szerbia, Horhos, Szerb-Magyar államhatás. A Szabadka-Szeged vasúti pályán több száz menekült tart magyarország felé..
Fotó:Dudás Szabolcs
2015.08.26.
Szerbia, Horhos, Szerb-Magyar államhatás. A Szabadka-Szeged vasúti pályán több száz menekült tart magyarország felé.. Fotó:Dudás Szabolcs 2015.08.26.
Vágólapra másolva!
Nem lesz határzár a vasúti síneken - közölte az Origo kérdésére a Belügyminisztérium. Azután kérdeztük erről a tárcát, hogy a MÁV múlt héten leállította a vasúti forgalmat a Röszke-Horgos vonalon, és mivel a sínekre nem húztak kerítést, a migránsok ott mennek át.
Vágólapra másolva!

Nem bővíti a Belügyminisztérium a biztonsági határzárat a szerb-magyar határszakaszon, a vasúti sínekre legalábbis biztosan nem húznak szögesdrótot, pedig most még vonatok sem járnak arra.

Nem lesz drót a síneken

A vasúti sínen nem lesz határzár - közölte az Origo kérdésére a Belügyminisztérium. Azután fordultunk az illetékes tárcához, hogy múlt héten pénteken a MÁV bejelentette: határozatlan ideig szüneteltetik a vasúti forgalmat a Röszke-Horgos vonalon.

A szerbiai Horgos határfaluból indult menekült család a Szabadka-Szeged vasút nyomvonalán Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Mint arról az Origo beszámolt, az intézkedésre a vonatközlekedés biztonsága miatt volt szükség, miután korábban menekültek dobálták meg a szerelvényeket.

Megdobálták a vonatot

A vasúttársaság azután döntött a vonatközlekedés beszüntetése mellett, hogy az Origo megírta: menekültek dobálták meg a Horgos és Szeged között közlekedő vonatot. Erről a Vasutasok Szakszervezete írt honlapján.

Nem kockáztatják meg a kerítésmászást, a vasút miatt kihagyott résen besétálnak az országba Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Meleg János, a szervezet elnöke nyílt levelet írt Csépke András vezérigazgatónak.

A levél szerint az illegális bevándorlókat zavarja, hogy a haladásukat akadályozzák a közlekedő vonatok.

Egyelőre nem sérült meg senki, de a szakszervezet szerint ez csak a szerencsén múlt. A Magyarországra tartó menekültek többsége a sínek nyomvonalát követi, mert a vasúti pályán nem építették fel az ideiglenes határzárat, így be tudnak jutni az országba.