Időt nyer a kormány a menekültüggyel

2015.09.02. 11:43

A választás óta nem tudott igazán lendületet venni a kormány, halogatja az érdemi intézkedéseket, bár a menekültüggyel időt nyer, hogy fenntartsa a kormányzati munka látszatát - állapította meg a Policy Agenda. Az elemzés szerint a kabinet időzavarba kerülhet, ha mielőbb nem kezd jelentős átalakításokba.

Csak időt nyer a menekültüggyel a kormány, saját belső, egyébként a választók számára jól látható problémáit nem képes megoldani - állapította meg elemzésében a Policy Agenda.

Menekültek a Keleti pályaudvar előtt: ez a téma most mindent viszFotó: Polyák Attila - Origo

Az intézet úgy látja, menekültügyben a saját tábora fele fel tudja mutatni a kormány a munka látszatát,de a tapolcai időközi választások is mutatják, hogy negatív megítélésén nem tudott változtatni.

Most lenne egy jó alkalom

A Policy Agenda szerint a miniszterelnök számára kínálkozik egy új lehetőség a kormányzás visszavételére, ez pedig a szeptember közepi évadnyitó Fidesz-frakcióülés.

Orbán Viktornak szeptemberben kínálkozna jó alkalma a cselekvésreForrás: MTI/Máthé Zoltán

Ha ott sem vázolja elképzeléseit néhány, a mindennapi életet is érintő területen - egészségügy, oktatás, bürokrácia -, és csak a menekültügyi politika ural mindent, akkor egyre nehezebb helyzetbe sodorja magát, időzavarba kerülhet - állapították meg.

Később már késő lehet

A kormányzati ciklus felétől, jövő tavasztól már nem helyes politikai szempontból új változásokba belevágni - figyelmeztetett az elemzés, ami szerint azok eredménye ugyanis nem látszik meg a választások előtt, és csak a végrehajtás körüli botrányok maradnak meg a szavazók fejében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK