Vágólapra másolva!
Egy feltehetően illegális bevándorló a helyszínen meghalt, további két embert kórházba vittek, amikor az őket szállító személygépkocsi az M5-ös autópályán Lajosmizse közelében szalagkorlátnak ütközött csütörtök reggel. Ásotthalomnál egy busznak ütközött egy határsértőket szállító kisbusz.
Vágólapra másolva!

A gépkocsit vezető magyar embercsempész elmenekült a helyszínről, de a rendőrök elfogták - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Árvai Edina főhadnagy elmondta: a személygépkocsi a főváros felé haladt, az embercsempész mellett három, feltehetően illegális bevándorló utazott az autóban.

A sofőrt elfogták a rendőrök Forrás: Origo

Ásotthalomnál egy busznak ütközött egy határsértőket szállító kisteherautó csütörtök reggel - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szenti Szabolcs közölte, az ásotthalmi mezőőrök kértek segítséget egy olasz kisteherautó megállításához az államhatárra tartó járőröktől Ásotthalom külterületén csütörtök reggel.

A rendőrök megpróbálták feltartóztatni a járművet, amely menekülés közben egy autóbusznak ütközött az 55-ös főút 29-es kilométerének közelében.

A két embercsempész elszaladt, a rendőrök még keresik őket.

A kisteherautóban 35 határsértőt találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat. Közülük egy férfi sérült meg, a buszban anyagi kár keletkezett. Egy mezőőr az embercsempészek követése közben könnyebb sérülést szenvedett - tudatta az őrnagy.

A rendőrök a helyszínről előállítottak két szerb állampolgárt, akik a balesetet szenvedő embercsempész jármű előtt haladtak, vizsgálják, ők részt vettek-e a bűncselekmény elkövetésében.